zaterdag 27 maart 2010

Pasen in de Périgord


Aanstaande dinsdag vertrekken we weer naar Saint-Pompon. Carine zal ongeveer tien dagen blijven, ik drie weken. We rijden daarom met twee auto's. De extra bagageruimte is ditmaal geen luxe, want voor de nieuwe vriendenkamers hebben we bedden gekocht. Inclusief alle beddegoed, badjassen, een wc-blok, keukenboiler, weet ik allemaal meer, hebben we een hele vracht te versjouwen. Gelukkig is de bagageruimte van de Avalanche dermate groot dat je er moeiteloos twee complete bedden van 160 in kunt schuiven. Carine hoeft niet alleen te rijden, ze krijgt gezelschap van Amie Saisonnier Brigitte De Wilde. Die is toe aan een weekje vakantie, ze keert daarna via Bergerac met de vlieger terug.
Het kan in de Périgord begin april al zéér mooi weer zijn, vaak maken we een blauwe lucht en een windstille 20 graden mee. Dat is al gewoon zomers. Traditioneel voor het paasweekend voor ons is het bezoeken van enkele "vide greniers" ("zolder opruimen). Je kunt met "chiner" (het snuffelen op rommelmarkten) soms nog echte "châteaux" (uitzonderlijke vondsten) tegenkomen. Zo, nu weet u iets meer over dat typische Franse vakjargon.
Voor zover ik weet, worden er in Saint-Pompon geen paaseieren beschilderd. Daar is men een beetje te lui voor. De Fransen kopen vooral chocolade eieren, ze zijn zot op chocolade en hebben er altijd een alibi voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten