vrijdag 19 maart 2010

Komkommersoep



Soupe glacée de concombres

Ingrediënten: 2 middelgrote komkommers, 1 bol knoflook, 5 cl olijfolie, 1 tl grove mosterd, 1 el citroensap, 15 cl slagroom, 2 mespuntjes zout, 3 dl Griekse yoghurt, 1 el witte wijnazijn, 1 l kippenbouillon, 125 g witbrood, 1 el gehakte sjalot, witte peper, 2 el gehakte dille.

Schil één komkommer en ontpit ze allebei. Snijd de ongeschilde komkommer in fijne brunoise en hak de andere grof. Vouw de knoflook met een beetje olijfolie in aluminiumfolie en laat in de hete oven gedurende 25 minuten poffen. Pers er de puree uit. Doe alle ingrediënten, behalve de blokjes komkommer en dille, in een blender, draai tot een gladde puree en breng op smaak. Laat ijskoud worden. Dien op met de blokjes komkommer en dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten