maandag 22 maart 2010

Koude bloemkoolsoep



Koude bloemkoolcrème
Ingrediënten: 1 grote bloemkool, 1 grote witte ui, 1 flinke aardappel, 20 g boter, 2 dl kookroom, geplukte kervel, nootmuskaat, 3 eieren.

Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Schil de aardappel, snijd fijn en snipper de ui. Zweet de ui aan in de boter, voeg een klein beetje water toe en laat zachtjes stoven. Voeg de aardappel en bloemkool toe, zweet kort mee en giet er zoveel water op tot alles onder staat. Dek de pan af en laat in 25 minuten gaarkoken. Klop de eieren los met de room en roer door de massa. Pureer het geheel in de keukenmachine, breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en laat ijskoud worden in de koeling. Serveer met de geplukte tijm. Gebruik niet te veel kruiding, want die zal in een koude soep al snel overheersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten