donderdag 1 augustus 2019

DE BARBECUE


Barbecuen is een veelal zomerse bezigheid die zich afspeelt in de tuin achter het huis. Voor de man is het dé gelegenheid om zijn culinaire talenten te onderstrepen. In vrijwel alle landen, dus ook in Frankrijk, is de volgorde van werken zo'n beetje gelijk, waarbij de taken tussen man en vrouw worden verdeeld. Hieronder geef ik graag de beschrijving van traditionele handelingen zoals ik die hier en daar observeer.

De man haalt de barbecue en het houtskool uit de schuur.
De vrouw reinigt de grill.
De vrouw gaat naar de super en de slager.
De vrouw bereidt de salade en de groenten.
De vrouw bereidt het vlees voor en kruidt en marineert het eventueel.
De vrouw legt de gereedschappen klaar, plaatst de gepoetste grill en brengt het vlees.
De man legt het vlees op de grill.
De vrouw gaat de tafel dekken, controleert de cuisson van de groenten en bereidt het dessert.
De vrouw waarschuwt de man dat het vlees bijna verbrandt.
De man haalt het overgare vlees van de barbecue en geeft het aan de vrouw.
De vrouw maakt de borden op terwijl de man een welverdiend glas bier neemt.
De vrouw ruimt na het eten de tafel af, vult de afwasmachine en ruimt de keuken op.
De man laat de barbecue staan want die brandt nog.
De man vraagt aan de vrouw of ze het prettig vond, vandaag geen eten  te hoeven klaarmaken.
De vrouw kijkt van die vraag op.
De man concludeert dat vrouwen nooit tevreden zijn.


2 opmerkingen:

  1. Zo gaat het idd op veel plaatsen tenzij de man een kok is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig weer actief. Was lang stil op je blog. Lees de stukjes met genoegen

    BeantwoordenVerwijderen