woensdag 12 juni 2013

Groeten uit de Périgord


Wanneer u tijdens uw vakantie de Périgord bezoekt, wordt u ondergedompeld in een adembenemend landschap van zonovergoten groene heuvels en geelstenen huizen van een merkwaardige architektuur waarin u Anton Pieck zult herkennen. U ziet de eeuwenoude muren, u ziet de autochtonen 's ochtends wandelen met een brood onder de arm. Maar wat speelt er achter de coulissen af?

Norbert Koreman is de uitgever van gastronomische magazines die in meerdere landen verschijnen en woont in de Périgord in een authentiek dorpje met de bizarre naam Saint-Pompon. Het viel hem op dat vrijwel alle inwoners van het dorpje direct of indirect iets met gastronomie te maken hebben en besloot om een grote hoeveelheid reportages te maken. Het resultaat is een tijdsbeeld dat de moderne mens niet meer kent, van een leven om jaloers op te zijn.

 Norbert neemt u mee naar een alleenstaande 80-jarige boer die nog geheel self supporting leeft, hij laat zien wat de Périgordins met paardebloemen, sintjanskruid, eenden, riviervissen (zoals de exentrieke lamproie), tuinbonen, kastanjes en knoflook doen, hoe de mobiele alcoholstoker van dorp naar dorp rijdt, hoe men truffels zoekt met behulp van een vlieg, wat er met de druivenoogst gebeurt, hoe verjus wordt gemaakt, hoe de plaatselijke bakker zijn brood bakt en hoe tabak wordt geteeld. U wordt meegenomen op duivenjacht, gaat met de vissersvrouw in haar bootje en leert bereidingen uit de ouderwetse keuken kennen, zoals de tourain, de cassoulet en de mique. U zult ontdekken dat de toverdrank van Asterix nog steeds bestaat en voortaan weten wat de betekenis is van de coquilles die de gevels sieren en de mai die langs menig huis staat. Het boek is bovendien gelardeerd met reportages in de meest bijzondere restaurants.

Groeten uit de Périgord is een luxe boek van groot formaat, 176 pagina's dik, met harde kaft en geheel full colour uitgevoerd. Onmisbaar voor iedereen die Frankrijk lief heeft, van intense gastronomie houdt of nieuwsgierig is.
De winkelprijs bedraagt € 24,95

U kan het boek bestellen in onze webwinkel www.culiboutique.euGeen opmerkingen:

Een reactie posten