vrijdag 3 september 2010

Anke en Wim


De laatste dagen van de zomervakantie waren een feit en dat is normaal gezien niet gezellig. Dat het toch nog top werd, is omdat Anke en Wim plotseling voor onze Pomponse deur stonden. Anke kennen we als rechterhand van sterrenchef Herbert Robbrecht in de keuken van zijn gelijknamige restaurant in Vrasene (Antwerpen linkeroever). Wim hadden we wel eens gezien, zijn functie was ons echter niet geheel duidelijk. Hij legde het ons uit, het werd een boeiend verhaal.
Doctor Wim is academisch onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Gent. Hij houdt zich in het dagelijkse leven bezig met polymeren, iets waar je vermoedelijk een bolleboos voor moet zijn. Maar op vrijdagmiddag, zodra hij de parking van de unif afrijdt, verandert zijn leven volkomen. Hij trekt dan een andere witte jas aan om zich aan zijn andere passie te wijden: koken. Dat doet hij dan zij aan zij met zijn Anke. Chef Herbert is supertevreden over zijn parttimer, die in noodgevallen zelfs in de bediening wil helpen. Anke en Wim zijn dus beiden zeer gepassioneerd,mooi dat ze ons met hun bezoek wilden vereren. Bij het afscheid gaf Carine hen haar Vin de Pêche (perzikenwijn) mee, ikzelf stond een pot zelfgemaakte kersenlikeur af. Achteraf meldden Anke en Wim dat ze in België wijn- en likeurexperimenten zijn gaan uitvoeren met peren, want daar staat hun tuin vol van. Ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten