zondag 15 maart 2015

HUIS TE KOOP (slot)

Dit is dan het huis, althans een gedeelte ervan. Op de foto, genomen vanuit de dorpspoort, is de lelijke betonnen trap nog te zien die ik sloopte.


Het laatste wat vorig jaar nog gebeurde: de muren van het koetshuisje kregen een nieuwe bezetting, de oude was grauw en grijs.

Vanaf het terrasje

De treden zijn uitgesleten van de vele eeuwen

entree studio


Dan is het straatje nog de moeite waard. Vanaf het marktpleintje de brug over rechtdoor.


Het straatje heeft een overweldigende geschiedenis. Voor de oude Romeinen was dit de hoofdroute tussen Vesunna (Périgueux) en Divona (Cahors). Later werd het de pelgrimsroute naar Santiago
.


Het straatje is buiten de winter één bloemenpracht. Eerst komt de blauwe regen, dan volgen de rozen.

Het was in de middeleeuwen niet logisch om tuinen aan te leggen binnen de omwalling. Dat gebeurde daarbuiten. Hoewel de omwalling al lang geleden weer verdween, bleef de oude situatie bestaan. Het huis heeft dus geen tuin, alleen een terrasje op de 1e verdieping. Maar de bomen die u op de laatste foto op de achtergrond ziet, horen wel bij het huis. Het gaat om ongeveer 700 m² bos (vroeger moestuin) in de garrigues.

Dan ben ik nog één ding vergeten te melden en dat is de tweede etage. Deze is zo groot als het huis, er werd vorig jaar nog een nieuwe vloer gelegd. De zolder is bereikbaar via een halve trap, dus is nog een ladder nodig. Er zijn echter mogelijkheden om een wznteltrap aan te leggen, waardoor het huis met twee flinke slaapkamers kan worden vergroot.


En dan nu de prijs. Er werd al behoorlijk gespeculeerd en door iedereen te hoog geschat. Hayke dacht zelfs aan een half miljoen. Nee, beste mensen, ook al is dit een droompaleis dat volledig werd gerestaureerd en van alle luxe werd voorzien, bedraagt de prijs slechts € 178.000. Dit inclusief de voormelde lap truffelgrond. Kortom de prijs die u in het noorden voor een grauw appartementje zou betalen... Het zou echter kunnen dat de prijs nog wat gaat stijgen als er meerdere kandidaten zijn. Wilt u meer informatie of een bezoek? Mail me dan even: norbert@saisonnier.net

1 opmerking:

 1. GOEDENMIDDAG, wij wonen en werken in Portugaln Voor de grap starte ik een pagina mbt rentals sales !Had niet verwacht zoveel werk te krijgen! Wij werlen samen met 9 makelaars en vele prive personen!Al onze bjecten gaan naar diverse landen in en buiten Europa!
  heeft U interesse mail naar cornelisvaneijk@hotmail.fr
  wij wonen in de Algarve Portugal
  00351 929 011 969
  op facebook CEES VAN EIJK achtergrond foto mijn vrouw en ik!
  wie weet kunnen we wat voor elkaar doen
  m vr gr
  cees

  BeantwoordenVerwijderen