zondag 15 maart 2015

HUIS TE KOOP (3)


De begane grond, u ziet het rechtsonder op de tekening, heeft een muur van 2 meter dik, vermoedelijk is het een stuk van de dorpsomwalling geweest. De begane grond heeft een aparte buiteningang, echter moet je als lange mens wel even bukken want de mensen waren vroeger veel kleiner. Via de buitendeur kom je een klein halletje binnen, daar is ook de electriciteitskast. Rechtsaf door een ruitjesdeur kom je in de studio, althans zo noemen wij die omdat de ruimte bij ons diende als gastenappartement. Het is ook inderdaad een autonoom appartement met een eigen badkamer. Er komt niet al te veel daglicht binnen omdat het raam in de twee meter dikke muur zit. In de nis bij het raam is een muurkluis ingebouwd. Deze slaapkamer is lekker groot, er is naast een groot bed voldoende ruimte voor zitmeubeltjes.


De badkamer is zéér speciaal, het bubbelbad is romantisch ingebouwd in natuursteen. Ga hier samen bubbelen bij kaarslicht en je wilt niet meer uit bad. Verder is de badkamer voorzien van een toilet en lavabo.


Terug in de studio nemen we een andere deur en komen dan in een gang terecht. Linksaf is de trap naar boven, rechtsaf passeer je de wijnkelder en vervolgens de conservenkeuken. Het kleine deurtje links van de deur van de wijnkelder op de foto herbergt de gasfles voor de keuken boven.

De wijnkelder is een juweeltje en biedt plaats aan honderden flessen. Het klimaat is hier naast de dikke muren voor de wijn ideaal, te meer omdat er een kiezelvloer direkt in het zand ligt. Zomer en winter is het hier ongeveer 10 tot 13°C.

De keuken hebben we speciaal aangelegd om onze passie te bedrijven: confitures, eigen wijn en andere alcoholen maken, truffels, groenten en vruchten wecken, enz. Onder het werkblad is plaats voor wasmachine en wasdroger, dit volgens de regels met een eigen electrische groep. Aan de andere kant is het aanrecht met dubbele spoelbak, voorien van warm water.Voor de rest van de benedenverdieping moeten we buitenom, naar de garage waar de baron vroeger zijn rijtuigje stalde. De garage heeft een dubbele deur (we hebben de oude laten zitten), bijna 3 meter breed en meer dan 2 meter hoog. Hier past zelfs mijn Amerikaan in. In de garage zijn ook twee grote boilers, voor elke badkamer één.


Morgen de laatste etappe, de buitenkant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten