zondag 27 februari 2011

De sterren van de Périgord (2)

L'IMAGINAIRE, Terrasson
In Terrasson is het beroemde park L'Imaginaire te vinden. Aan de voet daarvan treffen we een kasteelachtig huis met grandeur. We ontmoeten er één der beste chefs van Frankrijk, dat is althans onze mening.


De uit Bretagne afkomstige 41-jarige Eric Samson werkte in vijftien Relais & Châteaux, met als belangrijkste leermeesters Badet en Roellanger. Toen hij voor de eerste keer als chef aantrad, in Château Courcelle (Picardie) kreeg hij direct een macaron. In 2002 vertrokken hij en zijn Delphine naar Terrasson om er indrukwekkende verbouwingen te doen aan het middeleeuwse hospitaal waarin onder de monumentale gewelven op de begane grond vroeger een overdekte veemarkt gevestigd was. In het begin was het voor een Bretoen wel moeilijk in de Périgord, de mensen vroegen zich af: Wat komt dié hier doen? Maar dat is verleden tijd, Eric en Delphine hebben zich bewezen. L'Imaginaire is een klein bedrijf met slechts 7 kamers. Die kamers zijn trouwens groot, van een enorme luxe en werkelijk spotgoedkoop. Eric wil graag klein blijven, "Chez moi. Avec une gastronomie simple, beau et bon". De klanten hier komen vooral uit Terrasson en omgeving, toerisme is hier niet veel. Dat wil zeggen dat de chef af en toe iets moet bedenken. Zo heeft hij speciale menu's rond seizoensonderwerpen: een menu cèpes, een menu truffes en, de meest succesvolle, een menu homard.

L'ImaginairePlace du Foirail, Terrasson
tel. 0033 5 53 51 37 27

1 opmerking:

  1. We hebben voor de komende zomervakantie een huisje vlakbij Terrasson gehuurd. Ik hoop dat we hier een keer kunnen eten! Ik vind dat u altijd heel leuke artikelen op uw blog heeft.
    hartelijke groeten,

    BeantwoordenVerwijderen