dinsdag 23 oktober 2012

Plus-value

Dit jaar is een socialistische president aan de Franse macht gekomen en dat zullen we weten. Degenen die meer dan een miljoen per jaar verdienen, genieten voortaan het allerhoogste belastingtarief ter wereld. Maar er zijn méér nieuwe maatregelen. Wat te denken van de buitenlanders die in Frankrijk hun tweede huis hebben? Die zullen wel geld hebben dus moeten ze nodig worden aangepakt. Hard aangepakt.
Wij verkochten een huis dat we als ruïne kochten. De zes jaren van bloed, zweet en tranen kunt u op deze blog teruglezen want ik deed uitvoerig verslag van de verbouwingen. Als je een huis verkoopt, weet je dat je 16,5% van de plus-value (meerwaarde) aan belasting moet betalen. Geen probleem, ik vind het redelijk. Te meer omdat je je verbouwingskosten uiteraard van de meerwaarde mag aftrekken.
O ja? Nee dus. Niet sinds eikeltje Hollande aan de macht is.
Deze salonsocialist heeft namelijk iets nieuws bedacht. De belasting op de meerwaarde heeft hij van de ene dag op de andere meer dan verdubbeld (34,5%) en tot overmaat van ramp gelden je verbouwingskosten niet meer. Nieuw sanitair, een nieuwe keuken, een nieuwe parketvloer, volgens de nieuwe fiscale wetten zijn die niet meer aftrekbaar. Toen wij de voorlopige verkoopovereenkomst tekenden, was er nog niets aan de hand. Maar vandaag, nu de definitieve akte passeerde, krijgen we de rekening gepresenteerd. Eikeltje Hollande heeft ons vandaag voor 35.000 euro bestolen en dat is even slikken, we hadden andere plannen met dat geld.
De gevolgen van deze socialistische heilstaat? De Fransen die veel geld verdienen, gaan hals over kop officieel in België, Zwitserland of Monaco wonen. En de buitenlanders die hun huis willen verkopen, doen het voortaan alleen nog zwart. Met als gevolg dat de Franse staat veel minder inkomsten zal hebben dan vroeger. Eigen schuld dikke bult.
Carine en ik gaan nu ons andere huis (droompaleisje) in sprookjesdorp Saint-Pompon te koop zetten. U begrijpt wel onder welke condities... Nadien gaan we de Internationale zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten