maandag 20 oktober 2014

Enorm in achting gestegen


Dat was me een weekje wel. Onlangs maakt ik kennis met Philippe die mijn boek Groeten uit de Périgord had gelezen. Hij wilde per sé Saint Pompon bezoeken en àlles uit het boek met eigen ogen zien en proeven. Dat was de reden waarom Carine en ik vorige week in ons dorpje verbleven. Philippe baarde de nodige opschudding toen hij zijn enorme Rolls Royce op het marktpleintje parkeerde, zelfs de krant kwam foto's maken. Ik steeg enorm in achting bij de dorpsgenoten omdat die Rolls bij mij op bezoek kwam.
Het werd een enerverende week, want Philippe bleek geen gewone gastronoom te zijn, doch een regelrechte gluton (veelvraat). Álle eetadressen die in het boek staan, wenste hij te bezoeken, drie restaurants per dag. Tussendoor was de wijnconsumptie op ons terras dermate hoog dat ik de flessen met een kruiwagen aansleepte. Maar wat hebben we gelachen!
Tussendoor deden we nog andere dingen, want het aantal restaurantmaaltijden werd op zeker moment té veel voor Carine en mij. Vandaar dat zij ook noten raapte en ik met een voorhamer de muur van een oude badkamer aanviel.


Straks moet het de zeer luxe badkamer van het appartement worden, met bubbelen, stomen, enzovoort.
Van de noten willen we onze eigen olie laten maken, het etiketje Château Norbert heb ik al in gedachten.


Het grote probleem waar ik nu mee kamp, is dat de wijnkelder ramvol met flessen whisky staat, zodanig dat er voor wijnen geen plaats meer is. De eerstvolgende keer zal ik daarom dringend moeten beginnen aan het timmeren van flessenrekken.


Gisteren, op weg naar het noorden, namen we niet de snelweg maar een toeristische route. Die bracht ons langs schilderachtige plekjes, zoals Argentat. Wat is La France mooi!


De accu's zijn opgeladen, we gaan ons nu weer keihard bezighouden met de komende winteruitgaves van Culinaire Saisonnier, Pâtisserie&Desserts, Saisonnier France en Kokskoerier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten