vrijdag 20 december 2013

De sous-marins doen hun ondergrondse werk


Wat is dit toch een fantastisch dorpje. Altijd schuilt er wel ergens een reden om een feestje te bouwen. Gisteren werden we uitgenodigd om klokslag zes uur op het gemeentehuis te verschijnen. Burgemeester Michel wilde namelijk praten over de oprichting van een feestcommité. Er zijn diverse associations is het dorp die zich bekommeren over een bepaalde activiteit, maar in de gemeentelijke feesten zit te weinig lijn. Daar moet verandering in komen, de burgemeester zoekt vrijwilligers die er hun schouders onder willen zetten. Carine en ik hebben ons gisteren aangemeld, bien sûr.
Na de vergadering toog het gezelschap van een man of twintig naar het nieuwe Café La Place. Daar tracteerde Wally op belon oesters die hij gisteren aan de kust had opgehaald. Er was ruim voldoende, ik denk dat we de man wel twintig oesters hebben gedugusteerd. Tracteert Wally? Daar wil de kastelein niet voor onderdoen, dus liet hij de kurken knallen. Geen hoogstaande bubbels, wel sympathiek. En zo ontstond weer een feestje zoals er in Saint-Pompon zo vele zijn.

Was het hele dorp aanwezig? Niet bepaald. Mensen van andere feestcommités zien het initiatief van de burgemeester als bedreigend. De sous-marins (duikboten die onder het oppervlak hun werk doen) zijn al gestart met een tegencampagne. Hier en daar hoor je al fluisteren dat de voorzitter van één der commités zich verkiesbaar gaat stellen bij de volgende verkiezingen. Het was dus gisteren niet zo maar een vergadering, maar een knuppel in het hoenderhok, althans zo wordt het door sommigen gezien. Dat gaat nog spannend worden het komende jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten