donderdag 31 mei 2012

Oranje

Het is inmiddels een traditie geworden. Indien oranje de kwart finale wint, stellen wij op het bruggetje van Saint-Pompon een vat bier op. We maken dan een feestje waarbij iedereen welkom is die iets oranje draagt. Die actie herhalen we bij de halve en hele finale, althans wanneer oranje dan nog steeds in de race is. Mensen, u moet dit meemaken. Gezelligheid ten top. Bij Bruno, tegenover het bruggetje, worden de wedstrijden uitgezonden op een groot scherm. Voor de zekerheid zullen we ook massa's oranje vlaggetjes mee naar het zuiden nemen, zodat ons dorpje de juiste kleur krijgt, zoals de vorige keer. U bent van harte welkom bij onze feestjes, als u zich maar hult in iets wat op oranje lijkt.

dinsdag 8 mei 2012

Het mannetje op de brug

Als we in het noorden zijn, worden we regelmatig door deze of gene gebeld. Om ons op de hoogte te houden van het wel en wee in ons dorpje, we stellen dat zeer op prijs. Gisteren kregen we maar liefst drie telefoontjes. Bruno wist te melden dat het in de Périgord ongekend nat en koud is momenteel. Christian wist uit te leggen dat de Fransen vorige zondag niet vóór Hollande, maar vooral tegen Sorkozy hadden gestemd. Frédéric kwam met een triest bericht. In ons dorpje liep altijd een heel klein mannetje met een bochel rond, zijn blauwe stofjas sleepte bijna over de grond, zo klein was hij. Deze Noord-Afrikaan was vooral de vriend van de kinderen, mij kleindochter Cleo informeert regelmatig naar hem. Zijn lichaam was mismaakt, maar zijn hart niet. Welnu, dit mannetje is overleden. We wisten al langer dat hij problemen had, soms zagen we hem maanden niet op zijn vaste stek op het bruggetje. Maar toch blijft het schrikken als je zo'n mededeling hoort. Heel spijtig.

maandag 7 mei 2012

Vélo Tout Terrain

Van 25 t/m 27 mei in ons eigen dorpje Saint-Pompon: de Franse nationale kampioenschappen VTT (Vélo Tout Terrain = mountain bike). Al te helaas kan ik er zelf niet bij zijn. Maar u wel!